Ingrid H. Frantzen og Kurt Jan Kvernmo informerte om den 2 år lange plan- og gjennomføringsprosessen og den praktiske gjennomføringen vedrørende klargjøring av løypen, spesielt de siste dagene før åpningen.
Mange har vært involvert i tilretteleggingen fra kommunale etater som plan, teknisk og kulturavdelingen. Vi takker alle frivillige som gjorde en uvurderlig jobb med utkjøring og oppsetting av skilt, stikker og annen type informasjon.
Etter den offisielle åpningen var det servering av kaffe og kaker inne på gammelskolen.

Bilder: Dag Halvar Hauge

Utdrag fra ordførerens åpningstale:


Kjære alle venna av scooterløypene i Salangen, for en utholdenhetsprøve vi setter sluttstrek for i dag!

Ønsket om scooterløyper for reakreasjonskjøring har vært sterkt i Salangen i over 20 år. Vi hadde isfiskeløype, og drømte om å få løype som prøveprosjekt. Men så kom lovendringen, og rekreasjonskjøring ble et begrep i motorferdselsloven- et unntak i en forbudslov som Motorferdselsloven er.
Vi har ønsket oss mer lokalt selvstyre i forvaltninga av lov om motorferdsel, og vi har kjempa skulder ved skulder for dette. Vi seiret da det kom regelendring ifbm hyttekjøring, og vi seirer i dag når vi kan åpne scooterløype her i Bekkebotn. Lovtekster og forskrifter har blitt endret, men det har likevel vært svært strenge saksbehandlingskrav. Derfor har arbeidet tatt enormt mye tid, og vi valgte til slutt å kjøpe tjenester hos Kysten plan og natur for å sikre en god prosess og et positivt resultat. Og nå er vi endelig her!

En stor takk rettes til administrasjonssjefen, teknisk avdeling og kulturavdelinga. Og en særlig takk rettes til kommune- og samfunnsplanlegger Ingrid Frantzen. I tillegg til Tora i "Kysten plan og natur" har hun dratt lasset på saksbehandlingen. Så må det selvfølgelig rettes en takk til Salangen hytte- og motorferdselsforening som har vært aktiv samarbeidspartner gjennom mange år. De har også vært helt sentrale med praktisk arbeid ifm. å merke og klargjøre løypa til åpning. Grunneierne skal ha en stor takk for deres bidrag, og ikke minst takke vi ungdomslaget for å lage fest for oss.
Men nå er det nok snakk: God tur, kjør forsiktig, herved er løypa åpnet.
 

Flere artikler om skuterløypen: