Om Friluftsskolen 

Friluftsskolen er et konsept utviklet i et samarbeid mellom Friluftsrådenes Landsforbund og Den Norske Turistforening og arrangeres over hele landet i samarbeid mellom kommuner, lag og forening og friluftsråd. Friluftsskolen er et ferietilbud for barn og ungdom, hvor deltakerne får en introduksjon til ulike friluftsaktiviteter, med sikte på å legge grunnlag for friluftsliv som livslang fritidsaktivitet. Friluftsskolen arrangeres på dagtid og er et gratis tilbud. 

Leder: Karla Mari Sende

Sted (oppmøte):

Første dag, onsdag 6. september er oppmøte ved Øvervatnet på Elvenes kl.09.

Andre dag, fredag 8. september er oppmøte ved Videregående skole kl.09.  

Program 

Første dag skal vi bli kjent gjennom ulike leker, det blir natursti, aktivitetsløype og grilling på bål (vi har med grillmat, drikke må den enkelte ha med selv).

Andre dag skal vi dra til husky Isogaisa i Gratangen. Der blir vi møtt av en samisk sjaman, vi skal få lære om den samiske kulturen, være med på hundekjøring og får hilse på husky valper (det blir servert mat, drikke må den enkelte ha med selv).

Påmelding og pris 

Friluftsskolen er helt gratis, men vi har plassbegrensning på 15 deltakere. Påmelding gjøres på mail til karla.sende@salangen.kommune.no  

Praktisk informasjon 

Oppmøtetidspunkt er klokken 09.00 og dagene avsluttes klokken 15.00. Deltakere må selv stille med varme klær tilpasset været og en ryggsekk. Det er spesielt viktig med gode klær når vi skal på hundekjøring, regnklær er å anbefale.

Forsikring:

Foreldre/foresatte har selv ansvar for at deltakeren er forsikret.

NB! Friluftsskolen gjennomføres med følgende smitteverntiltak

  • Regelmessig håndvask med våtservietter og antibac
  • Fellesutstyr desinfiseres mellom bruk
  • Ved sykdom/symptomer skal arrangør varsles og barnet skal ikke møte opp

 

Vi ser fram til å bli kjent med dere!