OM FILMEN

Brødrene Johansen er en film om brorskap og tilhørighet. En varm og litt annerledes oppvekstfortelling, der bygdemenn blomstrer, både ved å bryte og bevare tradisjoner.
På ei øy langt mot nord, inni en fjord, ligger Kråkrøhamn (Ibestad kommune). I den før så folkerike bygda, som nå huser kun 25 innbyggere, bor familien Johansen. Fem brødre har i et halvt århundre delt gode og onde dager på slektsgården sammen med mor og far. Fiskeren Jan Ivar liker livet som det alltid har vært, mens geitebonden Idar drømmer om kjærlighet. Brødrene Johansen er et hjertevarmt portrett av brødrene, sterkt krydret av høvdingen i huset, mor Kjellrun, som samtidig viser et nord-norsk kystsamfunn og den tradisjonelle fiskarbondens plass i den brytningstida vi lever i nå.

REGISSØR

Trude Ottersen driver Koko Film i Tromsø. Hennes filmdebut Ishavsblod - De siste selfangerne (2016) hadde premiere på IDFA, vant publikumsprisen på TIFF, hadde kinopremiere og ble gjort til en serie for NRK. Brødrene Johansen er hennes andre langfilm som regissør.