Kjære salangsværinga og venner av Salangen!

Velkommen til Sjøvegan og velkommen til nok et fyrverkerishow! I Salangen like vi å invitere til show, lage fest og felleskap, og på nyttårsaften har vi nettopp en av disse festkveldene. For i et samarbeid med lokalt næringsliv og frivillige i Salangensamfunnet, invitere Maxi Pyroteam til nok et fyrverkerishow! En tradisjon som har vart lengre enn jeg har levd.

I alle år gjennom min oppvekst har jeg alltid vært full av spenning og forventninger til fyrverkeriet, det har jeg også i år. Mens vi venter i spenning kan vi jo se litt tilbake på året som har gått!

Vi har også hatt endringer i styre og stell, administrasjonssjefen vår Lars Strøm valgte i sommer å gå tilbake til Forsvaret etter 4 år som administrasjonssjef i Salangen! Jeg ønsker nok en gang å si tusen takk for den gode jobben han har gjort. Johnny Sagerup styrer nå skuta som konstituert kommunedirektør frem til vi får en ny på plass.

Så har også en annen markant stemme fra Salangen gått videre fra ett verv til et annet! Sigrun Wiggen Prestbakmo har lenge sagt at hun har vært Norges heldigste ordfører, jeg vil snu på det. Det er Salangen har vært heldig og hatt Sigrun som ordfører i 10 år! Nå gjør hun en god jobb for regionen vår i regjeringsapparatet.

Og nå står vi og venter på det som er en del av Salangen, musikken som kommer, de høye smellene og det fargesprakende fyrverkeriet!

La oss nyte det, la oss nyte felleskapet, fargene og det altoppslukende bråket, og ikke minst stillheten og fornøyelsen når alt er over!

Folkens! 2024 kommer til å bli bra! Men sammen kan vi gjøre året FANTASTISK!

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!