Millionfisken 2017 ble en suksess, med ei legendarisk kveite som ble mitt sterkeste minne. 2018 vil gi oss CC Cowboys på kaia, blant annet. Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo

2017 gav oss også mulighet til å ta del i Arctic race of Norway. Det ble litt av en folkefest, og nok en gang så leverte lokalsamfunnet. Det ble både flotte tv-bilda og et fantastisk idrettsarrangement.

Fotballskole, VM i integrering, sommermusikkskole, skirenn, konserter, Trollstien, forestillinger. Ja det er Salangen, vårt opplevelsesregnskap viser at her finnes overskudd og her finnes potensial. Og de frivillige er vår gullbeholdning.

På årets Gaselleliste i Troms fant vi fire Salangenbedrifter: JM Jensen maskin, Sjøveganhytta, Regnskap i Nor og helt i toppen, som nr 6 i Troms Aktiv IT. Det er sterkt, på alle mulige måter!

Årets Salangsværing 2017, Salaks AS skaper nye arbeidsplasser og utforsker nye produkter. Tenk, når smoltanlegget er i full drift sammen med resten av bedriften vil det produseres omkring 120 millioner laksemiddager  i Salangen.

Jeg blir alltid så utrolig stolt når jeg hører hvordan lokal handelsstand omtaler hverandres satsinger. Et hvert løft som enkeltbedrifter gjør, heies frem av de andre. Det er en bra mentalitet!

Landbruksnæringen i Salangen har fått håndtere store mengder ekstraarbeid i 2017. Landbruksproduksjon er ikke noe "barneskirenn" i arktisk klima. Måtte vær og vind (og Troms kraft) stå landbruksnæringa bi i det neste året.

Salangen-bedrifter er i aktivitet i mange av nabokommunene våre også, i graving, bygging og produksjon. Det er bra, for går det bra i regionen går det bra i Salangen.  Aktivitet i regionen skaper aktivitet i Salangen.

Det er ufattelig mange mennesker, mange begivenheter og mye aktivitet som gjør meg stolt av å få være ordfører i Salangen. Jeg føler meg ofte som den heldigste ordføreren i landet.

Det skyldes enorm kreativitet,  mangfold, arbeidslyst, "stayerevne" og evne til å tenke utafor boksen i vårt lokalsamfunn. Det er alltid noen som evner å løfte blikket og finne en vei videre.

Når folk spør: "Hva er det med Salangen, det skjer så mye hos dere?" Da svarer jeg at det handler om de gode hodene og de varme hjertene til Salangsværingene. Spreke, romslige og fremtidsretta folk.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har et hjerte som banker for Salangen, for den innsatsen og det engasjementet som investeres. Det er menneskene, med sine egenskaper og ressurser, som teller mest når vi gjør opp Salangensamfunnet sitt regnskap. Det er summen av det som vi klarer å skape sammen, på både mørke og lyse dager, som vitner om kvaliteten i lokalsamfunnet.

 

Til dere alle: takk for 2017, og ha et riktig grensesprengende og godt nytt år.