Salangen kommune feiret 150-årsjubileum i 2021!
Kommunen har 2048 innbyggere (4. kvartal 2022) fordelt på 458 kvadratkilometer. Salangen kommune grenser i nord mot Dyrøy og Sørreisa, i øst mot Bardu, i sør mot Lavangen, og over Sagfjorden i vest mot Ibestad. Se kart over Salangen (Find Salangen in Google Maps)

Landskapet består av fjord med en unik skjærgård, perfekt for båtliv og fiske, en av Norges beste sjørøyeelver finner du i Salangsvassdraget. Fjellene innbyr til toppturer av ulik karakter, både til fots og på ski.

 


Sjøvegan er kommunesenteret, et kompakt og hyggelig tettsted der du finner det meste du trenger av varer og tjenester. I Salangen finner du også Nord-Norges første flystripe, som i dag benyttes til fallskjerm og småflyaktivitet, Midnight Sun Boogie er et spektakulært tilbud til fallskjermentusiaster fra hele verden.

På nettportalen Sjøvegan.no vil du finne informasjon om hva lokalt næringsliv og lokal handelsstand kan tilby av varer og tjenester.

Asplan Viak AS er engasjert av Salangen kommune til å utarbeide en helhetsplan for Sjøvegan sentrum. Se helhetsplanen her


Havbruk, landbruk, varehandel, bygg- og anlegg, samt reiseliv er viktige næringer i Salangen, sammen med en godt utbygd offentlig sektor. Dette innebærer at du finner mange små bedrifter i Salangen, og disse har et unikt og godt samarbeid. Samarbeidet mellom næringsliv, frivillige og kommune har blant annet resultert i Nordens største og verdens råeste fiskekonkurranse, Millionfisken, der førstepremien er kr 500 000,-. Hvert år kommer flere tusen besøkende til Salangen den første helga i juli, for å oppleve fiske, folk og konserter med internasjonale og nasjonale artister. Omkring 2000 mennesker deltar i fisket i konkurransen, der premiebordets totalsum har vært på 1 million kroner hvert år (i 2022 er den 500 000). Sjekk ut Millionfisken på Facebook for å finne mer informasjon.


Nyttårsfyrverkeriet i Salangen er spektakulært og populært, flere tusen mennesker møtes på Sjøvegan hver nyttårsaften for å bivåne et show spekket med god musikk, heftige drønn og et fargesprakende fyrverkeri. Det lokale Maxi Pyroteam står bak, støttet opp av øvrig næringsliv, frivillige og kommune, og de skaper en fantastisk folkefest som publikum kommer langveis fra for å oppleve.


Salangen setter det gode vertsskap høyt, og vi strekker oss langt for å bidra til at besøkende får gode opplevelser, og tilgang på det de trenger av fasiliteter, varer og tjenester. Dette gjelder alt fra et gourmetmåltid, en god seng å sove i, det du trenger av utstyr for å ut å oppleve natur både på hav og land, samt ulike opplevelser. Havørnsafari, fiske på fjorden, fiske i elva, vandring i Sagelvas grotter, gå i fjellet, sykle i merkede terrengløyper, padle i elva eller leie et fotoskur. Dette er eksempler på opplevelser og aktiviteter vi kan tilby deg.

Vi er et mangfoldig og fargerikt lokalsamfunn, og hvert år ønskes det god jul på omkring 30 språk på Sjøvegan videregående skole.

Vi ønsker hjertelig velkommen!