I år har nyttårsfyrverkeriet 40-årsjubileum! Og endelig er det slutt på koronarestriksjoner og Maxi Pyroteam kan, etter 2 år på moloen, uten folkeansamling og musikk, flytte tilbake til Strandparken. Der blir det et fullverdig musikksynkronisert fyrverkeri til masse publikum, og tøff og majestetisk musikk. Profesjonell lyd leveres av Top Coat. 

ET TILBAKEBLIKK

Svovel-Petra forteller hvordan det hele startet: -Nyttårsaften 1982 gikk Ivar Olsen ut fra butikken Fami (nå Maxi Miljø) med en Tvitter & Glitter (batteri) og sendte opp da alle fakkeltogene møttes i sentrum. Alle klappet og var overbegeistret over noe så vakkert. Da var vi i gang! Påfølgende år tømte Morten Andersen og Jens-Viktor Steinsund det som var igjen etter årets fyrverkerisalg, og fyrte av på torget! Siden den gang har det bare ballet på seg, og blitt  mer og mer seriøst.

Seint 80-tidlig 90-tallet ble det såpass stort og så mye publikum, at vi måtte flytte til Henriksenkaia. Etter milleniumskiftet begynte vi å kjøre musikk til fyrverkeriet, noe som løftet hele showet. I 2017 var Henriksenkaia historie, og vi flyttet til moloen bak Felleskjøpet. Der var vi et par år før vi «landet» på strandparken/ bobilplassen (gamle u4) hvor vi er i dag.

DUGNAD SOM ALDRI ER AVLYST

Strandparken har god plass både til publikum og med tanke på sikkerhetsavstand. Lyden fra Top Coat sine høytalere bærer godt og pyroteamet kan kjøre det ca 15 minutters lange musikksynkroniserte fyrverkerishow til folket. Nyttårsfyrverkeriet i Salangen har ALDRI vært avlyst på disse 40 årene! Det er ganske så imponerende, sier Tone Jensen Steinsund, som gleder seg stort. All støtte går i sin helhet til selve fyrverkeriet, ellers er alt dugnadsbasert.

AVANSERT

Fyrverkeriet skytes fra et avansert trådløst avfyringssystem. Selve fyrverkeriet er designet og forhåndsprogrammert på data med et av de beste designprogrammene på verdensbasis. -Det er MYE jobb i forkant og mye koblinger på selve nyttårsaften. Men når alt smeller til kl 19.00 trykker vi på en enkel knapp, og så er det bare å nyte, forteller Svovel-Petra, Tone Jensen Steinsund.

GRATIS

Maxi Pyroteam sørger hvert år for et fantastisk fyrverkeri i Salangen. Folkene bak fyrverkeriet setter stor pris på at det er så mange bedrifter og privatpersoner som støtter opp om arrangementet. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Nyttårsfyrverkeriet starter kl. 1900, etter ordførerens tale. 

Program Nyttårsfyrverkeriet

  • 18:50 Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo taler til folket
  • 18:57 Nedtelling til nyttårsfyrverkeriet
  • 19:00 Fyrverkeri synkronisert med musikk
  • 19.20 Slutt og vel hjem 

Kilde: Julesnadder desember 2022