Avdeling – Ørn

Avdeling Ørn fikk besøk av Øystein Hamnli som viste barna noe av livet vi finner i Sagfjorden. Øystein er en kjent skikkelse hos barna i Vasshaug barnehage, og det var med stor iver barna samlet seg rundt bordet for å se hva han hadde med seg. Barna fikk se, kjenne og kunnskap om kråkebolle, sjøstjerna, hysa, torsk, brosma, makrell, sild og steinbit. De fikk være med på å sløye fisken, sjekke magesekken, og se inne i hode på fisken. Og de hadde spørsmål som: Er steinbiten laga av stein? Er silda millionfisken? Og hva lukter fisk?

Tusen takk til Øystein som tok seg tid til å være sammen med oss, gi oss kunnskap om havet og som undret seg sammen med barna.

Avdeling Elg

Hovedtemaet vårt i år er "min plass i verden". Avdelinga valgte å markere dagen ved å gå ned til Sjøvegan sentrum. I løpet av turen besøkte vi alle de offentlige byggene, som var langs veien. Det ble en fantastisk dag, der barna fikk bli bedre kjent med «stede mitt». 

Avdeling Maur

Vi markerte dagen med å tilbringe dagen i barnehagen. På morgenen bakte vi Gahkko inne på avdelingen, og senere på dagen lagde vi en gryte med reinkjøtt, grønnsaker og saus ute som vi hadde oppi gahkkoene. Vi lekte og koste oss ute hele ettermiddagen. I tillegg var vi så heldige å få overraskelsesbesøk av to politimenn. Det var stor stas.

Avdeling Krabbe

Avdelingen Krabbe har markert barnehagedagen med å gå til "STEDET VÅRT", som er en plass ute bak barnehagen. Vi pakket egen sekk med matpakke og drikke. Ingenting er bedre enn å spise ute i naturen, med ei sol som lurte bak en sky. Hverdagslykke for små og store.

Avdeling Larve

Avdeling Larve laget en nydelig collage over hva som skjer ute og inne på avdelingen i løpet av en barnehagedag. Formålet med collagen er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i løpet av en barnehagedag.