Orientering til levekårsutvalget onsdag 8. februar 2023

Ca.75 barn og 30 ansatte. Bemanning etter barnehageloven, jfr. pedagog-og bemanningsnorm. Spesialpedagog og kjøkkenassistent i 100 % stilling, politisk vedtak. Dette er en stor ressurs for barnehagen og styrker omdømmet.

Opptak hele året, også de som ikke har krav på plass. Får også søkere fra nabokommuner.

Barnehagen er en lavterskelbarnehage hvor mange familier har lav inntekt. I barnehagen behøver de ikke å ha noe med eller kjøpe noe, f.eks. bursdag, nissefest, lucia, avslutningstur.

2 lærlinger i barn og ungdomsarbeiderfaget, elever fra VG1 og VG2, veiledere i barnehagen. En av lærlingene ble norgesmester høst 2022.

Barna er delt inn i aldershomogene grupper fordelt på 6 avdelinger, men ulike størrelser på gruppene. ( jfr. ødselstall) Avdelingene tilpasser aktiviteter etter barnas alder og funksjonsnivå.

Barnehagen har 12 flerspråklige barn fra ulike land, 3 av disse fra Ukraina. Russisk morsmålstolk i barnehagen med erfaring fra mottak.

Blant de ansatte har vi flere fra andre land, for eksempel Polen og Eritrea , og vi tar imot bosatte som har behov for norsktrening og arbeidstrening,

Veldig godt samarbeid med avdelingene i kommunene, og vi vil framsnakke teknisk og deres arbeidsinnsats for å løse utfordringer med ventilasjon, varme, snø, vann og det som måtte komme. Bistand fra PPT som kommer jevnlig i barnehagen for å observere, samt veilede ansatte og foreldre. Strategisk ledelse er støttende i prosesser når vi trenger det.

Barnehagen har godt samarbeid med videregående og alle får praksisplass. Viktig å være på tilbudssiden. Barn fra barnehagen er også delaktig i aktiviteter på videregående.

I barnehagen har vi flere samisktalende barn. I tråd med rammeplanen skal barnehagen formidle samisk kultur. Veronica har laget samisk utstilling og har samlingsstund med avdelingene og elever fra Salangen skole.

Barnehagen er en utviklingsbarnehage, de siste årene hatt fokus på språk, realfag, ibs , bti og nå kompetanseløftet. Utfordringer med mye møter på kveldstid og dagtid og problem med å dekke opp med folk. Nabokommunene har langt flere fagdager enn vi har i Salangen, har vært 5 dager i alle år. Trenger flere dager for å få implementert utviklingsarbeid. Utviklingsgruppa, tillitsvalgte og verneombud jobber tett på ledelsen i barnehagen.

Tilrettelegger nå for sommeråpen barnehage og innføring av Visma flyt barnehage, politisk vedtak. Les mer om Visma flyt barnehage her.

Utfordringer:

  • Ventilasjonsanlegg, dårlig inneklima
  • Sykefravær, mangel på vikarer
  • Har fått på plass handicapinngang på baksiden, trenger på forsiden til våren

Omvisning og orientering i barnehagen! Takk for besøk og gode innspill.