Fra forslagsstillerne:

Gunnar har i snart 30 år vært en svært synlig skikkelse i kulturlivet i Salangen. Han har selv vært utøvende i idrett, i revy, som konferansier og speaker, som dikter og tekstforfatter. Men ikke minst har han vært svært viktig for at andre også har sluppet til med forskjellige idretts og kulturaktiviteter.

Da han kom tilbake til Salangen i 1996 startet han opp med barnefotball i regi av ØSIL.

Han var også en av initiativtakerne til å starte Øvre Salangen revylag og bidro sterkt gjennom utallige tekster og sanger til at det ble en suksess. Høydepunktet var Evert Taube-kabareten som han hadde ideen til og var pådriver for. Han skrev også stykket «Jakten på nissedrakten», som ble satt opp av barnegruppa i Øvre Salangen revylag. Denne er også satt opp flere ganger senere.

Han har bidratt til utallige sanger, som Salangen skole sin skolesang og Reinen skoles (Tromsø) skolesang, SIF fotball sin stadionsang og mange flere, som unge sangere fra kommunen har fremført. Han brenner for at unge musikkinteresserte skal få en plass i rampelyset, for eksempel gjennom talentkonkurranser. Han har vært pådriver for lokale konserter, der lokale musikere har fått kommet frem på scenen.

Innenfor idrett har han vært mangeårig trener for aldersbestemt fotball og han var initiativtaker for å starte SIF friidrett, der vi har hatt utøvere i den ypperste norgeseliten for ungdom. I tillegg har han vært en svært dyktig speaker på mange skirenn og fotballkamper i kommunen.

Han var pådriver for å få satt opp «Ild for Live» første gang. Stykket kom til gjennom et utkast som var skrevet av en annen forfatter, men det ble bearbeidet, skrevet om og gjort til musical med speisalskreve sangr samt tilpasset lokale forhold av skolen, med Gunnar i spissen. Han fikk også Lasse Kolstad til å lese inn introen til stykket.

Når han begynte som lærer ved Salangen skole fikk han i gang tradisjonen med julerevy for 10. klasse. Han var i mange år instruktør og bidro også med tekster til sang og revynummer, dette har han også bidratt med for andre revylag i og utenfor kommunen. Han har alltid vært viktig for at elevene har sluppet til med å lage filmer av sang og opptredener. Filmen Nei Til EU (Ensomhet og Utestenging) kom på 2. plass i en nasjonal konkurranse. I mange år var han hovedkonferansier under Millionfisken og også her sørget han for at lokale musikere har fått sin plass på scenen.

Gunnar har også skrevet mange dikt, og også gitt ut en bok med dikt og bilder sammen med Oddgeir Sagerup. Diktene er også publisert på sosiale medier gjennom fredagsdiktet. Mange av diktene har blitt til sanger, som forskjellige lokale musikere har satt melodi til.

Gunnar har vært en svært synlig person i kulturlivet i Salangen i snart 30 år, og hovedsaken har vært å få andre lokale, gjerne unge, kultur- og idrettsutøvere frem i lyset og legge forholdene til rette for at de skal blomstre. Det mener vi gjør han til en verdig vinner av kulturprisen 2023!

Gratulerer med kulturprisen 2023!