Hele 2021 vil være preget av at Salangen kommune markerer sine første 150 år, gjennom at kommunen har invitert næringsliv, lag og foreninger mm til å hente støtte til sine arrangementer hos kommunen. Det betyr at det allerede har vært et mangfold av aktiviteter som er med på å feire fellesskap, lokaldemokrati og ildsjeler i vår kommune. Nyttårsfyrverkeri, Salangstrimmen, Sangen- og musikkens dag, fotballskole, Salangen Biennale 2021 er blant de aktivitetene som så langt har stått på kommunens jubileumskalender. 
I tillegg kan vi vente oss fotoutstilling, festgudstjeneste, skoleforestilling, historisk vandring på Grøtland, markering av Idrettsheias 70-årsjubileum med Fotballens dag,  konsert med Violet Road, Anne Nymo Trulsen m band og året avsluttes selvfølgelig med et festfyrverkeri. Besøkende i Salangen vil også se rykende ferske banner som ønsker deg velkommen til Salangen fra alle tre innfartsveier.
 
På selve jubileumsdagen 1. juli feirer vi med inviterte gjester, og festforestilling i Salangen kulturhus. Forestillingen vil kunne følges på kommune-tv, da det kun vil være plass til inviterte gjester i kulturhuset på grunn av koronatilpasninger. Du kan se hele forestillingen på KOMMUNE-TV.
 
På programmet (se programmet) står lokale aktører, unge som gamle, som skal bidra med musikk, sang og lyrikk. Under forestillilngen skal også  kulturprisen og ungdommens kulturpris for ungdom deles ut. Forestillingen avsluttes med et formelt kommunestyremøte, der innleder er Hege Walør Fagerthun som ledet arbeidet med kommunens visjon og kjerneverdier for 15 år siden. I kommunestyremøtet vil også Statsforvalteren få tale, samt ungdomsrådet og rådet for mennesker med funksjonsnedsettelse. administrasjonssjefen og en representant for hver av de fire partigruppene vil også få taletid. 
 
Saken som ligger til behandling er en oppfrisking av vedtatte visjon "Sprenger grenser" og kjerneverdiene sprek, romslig og fremtidsretta, og det er invitert til at talerne reflekterer over hva disse vil bety for oss, og kreve av oss i de neste 150 år.
 
Saksfremlegget finner dere her:
 
 
Inviterte gjester er tidligere ordførere, etterlatte etter avdøde tidligere ordførere, ordførere fra Midt-Tromsrådet, samt Lavangen, Gratangen og Ibestad som vi har mangeårig tett og godt samarbeid med. Statsforvalteren og representant for politisk ledelse i Troms og Finnmark Fylkeskommune står også på gjestelisten, det samme gjøre lederne for våre råd, samt hovedtillitsvalgt. I tillegg vil representanter for de ulike avdelingene i Salangen kommune, samt kommunestyret være gjester på forestillingen.
 

Til tross for at kun et begrenset antall vil kunne være tilstede på forestillingen håper vi den vil bli en festaften også for de som følger med på kommune-tv.

 
 
Styringsgruppen for jubileet består av:
 
  • Varaordfører Svein Ivar Strømseth, leder
  • Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo
  • Kurt Jan Kvermo
  • Jøran G Berthinussen
  • Trude Berg
 

Se vår digitale jubileumsbrosjyre her

 

Med vennlig hilsen
 
 
Sigrun Wiggen Prestbakmo
 
ordfører i Salangen kommune
Mobil:48180945