Agnar Fossbakk fikk prisen Årets salangsværing. 2020

I statuttene for prisen står det:

"Årets Salangsværing kan være en enkeltperson, et lag, en forening eller en organisasjon som har bidratt til at Salangen kommune har fått hederlig omtale utenfor kommunens grenser.Årets Salangsværing kan være en enkeltperson, et lag, en forening eller en organisasjon som har bidratt til at Salangen kommune har fått hederlig omtale utenfor kommunens grenser."

Begrunnelsen for tildelingen:

"Tidligere butikksjef ved Extra Sjøvegan, Agnar Magne Fossbakk fortjener virkelig en slik utmerkelse. En mere positiv og hjelpsom fyr skal vi lete lenge etter. Han har i årrekke hjulpet lag og forening med økonomiske inntekter (postkasser) ved panteautomater. Kjørt ut varer til ØSIL og SIF alt fra hverdag til søndager. Telt flasker i bøtter og spann på kveldstid flere ganger i året. Alt dette for barn og unge i kommunen vår. For ikke å glemme Millionfisken. Kjørt og bringa varer sent på kvelden for at ting skal være på plass til dagen etter. Henta varer i varehuset til nabokommunen dersom han var  fri i sin butikk.  
Han har også jobbet for de svakeste i samfunnet, når det gjelder sommerjobb og utplasseringer. Han har aldri sagt nei når skolen har gjort henvendelser for en praksisplass, både for fremmedspråklige og elever med tilrettelagt praksisplass. Her har det vært norskundervisning på høyt nivå. Han mener at lokalsamfunnet er pliktig til å hjelpe barn og unge for at de skal få arbeidstrening, og kunne bidra senere i samfunnet."

I tillegg kommer oppmerksomheten Agnar har skaffet i forbindelse med korona, der han gikk i front og etablerte egne handletider. En supermarkedsleder i Salangen kommune er altså den første i Norge som tilbyr spesielle åpningstider til risikogrupper og eldre, noe som gjorde at det ble omtalt i nasjonale medier! Og etterhvert har denne løsningen spredt seg til en rekke butikkjeder over hele Europa.

Vi gratulerer med prisen!