Lista i år over forslag til gode kandidater som bidrar med mye positivt til Salangen samfunnet er lang. Det har vært mange å velge mellom i år, men de utnevnte er:

Årets Salangsværing er to personer som har satt Salangen på kartet med sitt engasjement, de har skapt opplevelser og et tilbud til salangensamfunnet vi ikke har hatt for mye av fra før. De har skapt diskusjoner og debatt på sosiale medier, på kaféene og ellers hvor folk samles. Det er kanskje det som er målet med det de driver med, nemlig Kunst!

I år arrangerte de en Biennale hvor 13 kunstnere fra hele Europa bodde i 5 uker i ruinene på Salangsverket. I år var vi heldige med været og fikk oppleve Salangen fra sin beste side! Biennalen ble avsluttet med 3 dager med utstilling av kunstverk fra Salangsverket til Storhaugen. Det var mange besøkende både fra nært og fjernt, og utstillinga fikk gode tilbakemeldinger!

Paret har etablert seg på Lavangsnes og har sammen med bygdelaget der ute, pussa opp og utvida den gamle skolen og har etablert et lokale hvor man kan jobbe med kunst. Her har de nå ansatt en person som skal jobbe i lag med dem i Lavangsnes Wunderkammer!

Årets Salangsværinger har absolutt gitt Salangen et ekstra tilskudd i lokalsamfunnet og bidrar til å skape bolyst og positivitet i Salangen. Arrangementene når folk langt utover kommunegrensene. Sett opp mot statuttene så har de bidratt til å bygge et positivt omdømme for Salangen langt utafor kommune, fylkes- og landegrensen!  Årets salangsværinger er gode ambassadører for Salangen, og en god illustrasjon på Salangen og salangsværingen.

Årets salangsværing er skaperne bak Lavangsnes Wunderkammer og Salangen Biennale, Selma Köchling og Vidar Laksfors!


Se også oversikt over Årets salangsværing siden 1999