De foreslåtte 

  • Kathrin Tunheim - Kåre Kafe
  • Safa v/Anna Aglen Løkse og Anita Therese Thomassen
  • Nils Johan Mikalsen - solid kar gjennom mange år
  • Iris Lian – deltaker i Kompani Lauritsen
  • Sjøvegan Videregående Skole – 50 årsjubilant 

 Om årets utnevnte salangsværing:

- Jeg må henlede oppmerksomheten til statuttene - omdømmebygging, gjøre Salangen kjent, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo. Flere av de foreslåtte bidrar til og har bidratt til trivsel for salangsværingene, og det er også noe Årets salangsværing bidrar med. 

Vedkommende har startet en ny tradisjon som engasjerer, som inviterer folk til aktivitet og fellesskap. I tillegg har vedkommende gjennom to år skapt stor oppmerksomhet omkring prosjektet og den trivelige førjulstida i Salangen, i aviser, tv – og er blitt en snakkis i en større region.  

- Salangsværingan har noe spesielt i drikkevannet trur æ, som gjør at vi har lett for å hive oss med når en god idé skal realiseres. Men det e alltid nån som står for idéen, som e bjelleku og avgjørende ildsjel, som på kort tid har skapt en tradisjon vi e stolt over, som gjør at lokalsamfunnet blir synlig og får positiv oppmerksomhet. Som samler folk, som samler inn penga te gode formål, og som i morgen sammen med Salangen-samfunnet og julegrenda havne i gullrekka på NRK!

Årets salangsværing 2022 er Vibeke Kråbøl, skaperen av Julegrenda. 

Årets salangsværing siden 1999