På kommunens hjemmesider finner dere listen over de som har fått tildelt betegnelsen siden 1999. En imponerende liste over ildsjeler, organisasjoner og bedrifter som har bidratt til et positivt omdømme, som konsekvens av at de har fått omtale i regionale og nasjonale, ja liketil i internasjonale medier. Og der deres gjester, samarbeidspartnere og tilskuere har spredd det gode ordet om dem, og derigjennom om Salangen.

Statuttene er:

Årets Salangsværing kan være en enkeltperson, et lag, en forening eller en organisasjon som har bidratt til at Salangen kommune har fått hederlig omtale utover kommunens grenser.

Vinneren får heder og ære, et diplom og en blomst, samt inviteres til å spise middag med kommunestyret ifbm desembermøtet.

Hvert år er det spennende å se hvilke forslag, og ikke minst hvor mange forslag som kommer inn

Og hvert år leverer salangsværingene! Foreslåtte kandidater er:

  • Wenche Lise Kanstad for sitt utrettelige arbeid med tilbud til barn og unge gjennom Røde kors og Stall Elvebakken.
  • Deltidsbrannkonstablene - for deres store engasjement og allsidighet.
  • Astafjordlegen - for håndtering av pandemi
  • Per Christian Schjølberg, butikksjef på COOP; for godt integrerings -og inkluderingsarbeid
  • Ivar B Prestbakmo, for mangeårig politisk aktivitet som har satt Salangen på kartet.
  • Simon Løvhaug - for sin balanserte og kunnskapsrike fremstilling av rovdyrsituasjonen som beitenæringa i kommunen, og nabokommuner stod i på forsommeren.
  • Mazhar Iqbal, som gjennom en årrekke har vært en stabil og positiv drivkraft i lokalsamfunnet, og som har manøvrert flott gjennom pandemi.
  • Arne Vidar Hellefossmo for arbeidet med turstier og mangeårig innsats for idrett og friluftsliv.
  • Helsesykepleierne Marit, May-Elin og Kari for ekstraordinær innsats med massevaksinering.

Lista i år er også imponerende lang, og det er ganske rørende å se hva de foreslåtte betyr for lokalsamfunnet. Lista gir uttrykk for en menneskelig rikdom i Salangen, og forslagene, forslagsstillerne og begrunnelsene viser at folk bryr seg, at folk ser, hører og anerkjenner det de foreslåtte gjør.

Det er vanskelig å velge ut den ene. MEN med utgangspunkt i antall forslag, og begrunnelser sett opp imot statuttene så var det også i år et forslag som pekte seg ut.

Årets Salangsværing er en vi alle kjenner.
En som vi har hatt trivelige stunder hos, en som er engasjert og som vi gjerne diskuterer med.

Vedkommende er både tålmodig og utålmodig, har bygget en bedrift stein på stein, men har tatt store løft, og har alliert seg med gode samarbeidspartnere - det er en kunst i seg selv.

Årets Salangsværing har utviklet en bedrift, og et område, som skiller seg ut i mengden. Et mangfoldig tilbud til turister, og til lokalbefolkningen. En bedrift som etter flere år med oppsiktsvekkende og imponerende god “rating” på booking.com har sørget for å sette Salangen enda tydeligere på kartet for turister fra inn og utland. Hyttefelt med fantastiske tomter, rorbuanlegg med en usedvanlig flott beliggenhet, gjestfri havn og en restaurant som servere verdens beste grilla tørrfisk, og ikke minst en service som folk ikke glemme. Årets Salangsværing har fans, venna og samarbeidspartnere i flere verdenshjørner, og har i sannhet utvikla ei perle i Sagfjorden.

Andreas Utstøl er årets Salangsværing 2021.