Svært mange hadde møtt opp i det fine været for å delta under åpningen. Under åpningen gratulerte ordfører alle salangsværinger, fremtidige salangsværinger og besøkende med dagen og et nytt sentrum. Salangen Musikkforerening og viseklubben Baluba underholdt


- Dette er en stor dag for Salangen, og det er utrolig fint å se at så mange har tatt turen ned på det nye torget, uttrykte ordføreren i sin åpningstale. Sjøvegan sjøfront vil være med på å løfte Salangen inn i fremtida. Spreke, romslige og fremtidsretta salangsværinger har jobba hardt og godt i lag for å få til dette. Det har vært en grundig prosess med medvirkning, spesielt fra ungdomsrådet, eldrerådet og rådet for personer med funksjonsnedsettelse. Og på grunn av koronaen ble deler ev medvirkninga også gjennomført digitalt med gjestebud for innbyggerne. 

Så ble innspillene tatt med i prosjekteringa, før vi i april i 2023 signerte kontrakt med Norvald Jørgensen AS som startet opp i fjor sommer. Sammen med sine samarbeidspartnere har de gjennom det siste året jobbet iherdig i all slags vær, i alt fra -18 kuldegrader, østavind og frostrøyk som drev tjukt gjennom fjorden. Men folkens; se det fantastiske produktet de har levert! Et sentrum som vil alle kan være meget stolte av. En utsiktsplass for å nyte utsikt og samvær i all slags vær. Aktivitetsområdet som skal være her, bla. med et stort lekeskip og et sted for ungdom å henge vil bli ferdigstilt i løpet av høsten. Det håper jeg vil bli en unik samlingsplass for barnefamilier i sentrum, og det vil sette preg på Salangen. Det vil være med på å sette prikken over i-en på hele dette prosjektet.

I helhetsplanen for Sjøvegan skal vi forskjønne og lage en helhet fra Elvelund til Coop, og dette blir en strandpromenade som går hele veien fra Elvelund til sentrum. Strandpromenaden går hele veien langs sjøkanten. Vi fikk en del overskuddsmasser fra dette prosjektet, og dermed etablerte vi nå neste stykke av strandpromenaden. Denne er  åpnet i dag sammen med sjøfronten, så nå har vi altså en sammenhengende promenade fra Elvelund yil bobilcampen. Og den håper vi folk vil benytte også i helga under Millionfisken. 

Det er mange å takke i et så stort prosjekt. Alt fra prosjektledere, LOLE Landskap, Asplan Viak som har tegnet, Norvald Jørgensen som totalentreprenør, mange underleverandører som Lavangen Entreprenør, som har laget gapahuken og servicebygget, Bye Berg Elektro som har stått for all elektrisk installasjon, Total Utemiljø som har planta, lagt brostein og gjort finishen - nydelig håndverk, Astafjord Vekst som har bygget benker og mange, mange fler har vært inne og gjort en flott jobb her. Tusen, tusen takk alle sammen. Så må vi også takke Troms Holding AS som har støttet prosjektet med nesten 5 millioner.

Og folkens; dette er et løft for Salangen. Nå har vi vendt Sjøvegan mot havet, og dette er et løft for salangsværinger, for besøkende og ikke minst for næringslivet. Nå må vi sammen ta vare på dette fantastiske området, så skal vi sammen også løfte også resten av Salangen i tida som kommer!


Etter ordfører Simon Løvhaugs åpningstale førte Salangen Musikkforening publikum an til gapahuken. Der ble det offisielle navnet på gapahuken kunngjort. Navneprosessen har vært lagt opp som en konkurranse, der Vibeke Kråbøls forslag til navn ble antatt som vinner. Det offisielle navnet ble NISA - ikke ulikt formen på gapahuken! Vi gratulerer Vibeke med premien sammen med flere andre bidragsytere som ble tildelt trekkepremier.

Se bildegalleri

Les mer om prosessen for sentrumsutvikling i Salangen, se helhetsplan, bilder mm.