Prosjektet har pågått siden høsten 2023, og skal være ferdig i midten av juni 2024. Underveis har prosjektet hatt ulike utfordringer, blant annet ødeleggelser under stormen i vinter. Det har fortløpende blitt satt inn tiltak for å unngå flere slike hendelser i fremtiden.

Til tross for uventede kostnader, og utvidelse av prosjektet i form av flytebrygger, ligger vi fortsatt an til å holde oss innenfor den totale kostnadsrammen på Sjøvegan Sjøfront, byggetrinn 1.

Videre utvikling av området

Underveis i arbeidet har det åpnet seg en mulighet for å skape et mer attraktivt område for barn, unge og familier. Salangen kommune har søkt om midler for å gå til anskaffelse av et sjørøverskip, som vil være et flott tilskudd til lekeapparater i sentrum, og som vi tror vil gjøre det enda mer populært å oppholde seg på Sjøvegan. Dette vil være i tilknytning til det området vi i dag forskjønner.

Illustrasjon Sjøvegan sjøfront,. Foto- Kompan Norge.jpg

Illustrasjonsfoto: Kompan Norge

 

Formannskapet stiller seg positiv til å tilrettelegge for en møteplass som er åpen og tilgjengelig for alle, og signaliserte til administrasjonen at det er ønskelig å jobbe videre med å realisere dette. Ferdigstillelse for dette området vil i så fall bli litt senere enn for resten av byggetrinn 1, Sjøvegan Sjøfront.

Sjøvegan sjøfront, Blå ring markerer hvor sjørøverskipet er tenkt plassert, og vil da erstatte trær og noen mindre lekeapparater som er tegnet inn i illustrasjonsfoto. .png

Blå ring markerer hvor sjørøverskipet er tenkt plassert, og vil da erstatte trær og noen mindre lekeapparater som er tegnet inn i illustrasjonsfoto.

 

Strandpromenade

Til behandling i dag var også sak om utbygging av strandpromenade mellom Strandparken og enden av Strandveien. Utbygging av strandpromenade vil være i tråd med reguleringsplan for Sjøvegan sentrum, og skaper på sikt en sammenhengende strandpromenade/tursti fra Elvelund til sentrum. Denne vil være tilrettelagt for alle. At dette ønskes behandlet nå, er på grunn av at kommunen har tilgjengelig steinmasse fra arbeidet med moloen. Dette med en kostnadsramme på kr. 450 000,-. Videre behandling skjer i kommunestyret 23. april, der endelig avgjørelse vil treffes.

Sjøvegan sjøfront, illustrasjon-område som er tiltenkr utbygging av strandpromenade.png

Område som er tiltenkt utbygging av strandpromenade.

 

Øvrige saker, og sakspapirer fra møte i Formannskapet 8. april, kan leses her på vår innsynsportal;

Formannskap 08.04.2024 - Salangen kommune (acossky.no)

 

Simon Løvhaug
ordfører