De har siden i fjor høst jobbet med å bli miljøsertifisert, og har nå fått det synlige beviset for sertifiseringen. Salangen er stolte over å ha fremoverlente bedrifter som Løkse Maskin AS i kommunen vår. Under utdelinga sa ordføreren følgende:

- Det er en viktig jobb dere i Løkse Maskin nå har gjort med å bli miljøfyrtårnsertifisert. Det er viktig at vi sammen jobber med miljø og at vi setter miljøfokuset på dagsorden.

Det å være miljøbevisst vil gi dere i Løkse Maskin et konkurransefortrinn i fremtiden, da det blir stadig større fokus på miljø. I ei tid der vi står i en utfordrende klimasituasjon er det godt å se at vi har foregangsbedrifter som går foran og tar ansvar.

Det er nå jobben starter; nå er det å leve opp til sertifiseringa og å ha kontinuerlig fokus på nettopp redusert miljøbelastning og grønnere omstilling. På sikt tror jeg det vil bidra til å styrke posisjonen til Løkse Maskin AS i regionen.

Simon Løvhaug
ordfører


Hva er et miljøfyrtårn?
En virksomhet som velger å Miljøfyrtårn-sertifisere seg skal være i stand til å møte nye utfordringer og gripe nye muligheter i et arbeidsliv som er i rask endring.
Bedriftene får konkrete verktøy for å arbeide målrettet med bedre miljøprestasjoner innen arbeidsmiljø, avfallshandtering, energibruk, innkjøp og transport. Dette blir gjort ved å sette i verk tiltak ut i fra et definert sett kriterium, tilpassa bedriftens drift og brensje.