Vi startet dagen i Øvre Salangen hos Påls Gård. Britt og Pål ga oss omvisning og orientering om den nye gårdsbutikken som er under bygging på gården. Her skal de videreforedle og selge noe av kjøttet fra gårdens dyr. Næringsutvalget gleder seg til gårdsbutikken er ferdig og kommer i gang med produksjonen for fullt.

Gårdsbutikk Påls Gård.jpg

Fra den nye butikkdelen i gårdsbutikken.

 

Møterom hos Løkse Maskin.jpg

Fra møterommet hos Løkse Maskin AS.

Videre gikk turen til Salangsverket, og besøk hos Løkse Maskin AS, hvor Bjørn og Anette ga orientering om selskapets drift. De er blitt en stor entreprenør i regionen med 22 ansatte, og er nylig blitt Miljøfyrtårnsertifisert. De har basert mye av sin drift på oppgaver innenfor tele, strøm og fiber. Vi snakket om videre utvikling, og Løkse Maskins behov for fortsatt å kunne være en solid aktør i regionen.

Løkse Maskin oppdrag uke 15.jpg

Her vises hvilke ulike oppdrag Løkse Maskin AS har denne uken.

 

Lunsjen ble inntatt på Astafjord Veksts kantine Nyt på Nytt. Kantina feiret 1 års jubileum i februar, og er et viktig tilbud innenfor de ulike arbeidsoppgavene Astafjord Vekst tilbyr.

Astafjord Veksts kantine Nyt på nytt.jpg

God mat og trivelig kantine

 

Til slutt besøkte vi Schjølberg Eiendom AS. Her viste Per oss rundt og orienterte om den aktiviteten han har hatt i de tidligere Åsbakk-byggene siden han kjøpte de sommeren 2023. Det både leies ut næringsarealer, og har etablert et bo-kollektiv med 8 hybler, som er et viktig tilskudd til leiemarkedet for blant annet elever og studenter. I det gamle posthuset er arbeidet med å gjøre klart til innflytting i full gang. Her skal Salangen Thai Takeaway etablere thai- og sushirestaurant, samt en liten asiatisk butikk.

Full oppussing, her blir det thai- og sushirestaurant.jpg

Full oppussing, her blir det thai- og sushirestaurant.

 

Næringsutvalget er begeistret for det rike og mangfoldige næringslivet vi har i kommunen, og synes det er flott at enda flere tilbud etableres. Vi ser ringvirkninger av støtten som tildeles fra næringsfondet, og håper å kunne besøke flere aktører senere.

Næringsutvalget