I kategorien ordinær kulturpris:

Statutter; 

”Aktuelle kandidater til prisen kan være, enkeltpersoner eller lag/foreninger som gjennom tid har gjort en betydelig innsats for kulturlivet i Salangen på det aktive og/eller på det administrative Kulturprisvinner 2019 Mary-Anne Winstanleyplan. Aktuelle kandidater er også de som på verdig måte har representert kommunen utad»

Vinneren ble: Mary-Anne Beryl Winstanley

Mary-Anne Beryl Winstanley bruker hvert år masse timer av sin fritid til å pynte og plante i Sjøvegan sentrum av Sjøvegan. Mary-Anne, også kalt “blomsterpiken”, tar seg av det ikke ubetydelige arbeidet med å sette ut blomster på Sjøvegan, og ikke minst stelle disse gjennom hele sommerhalvåret. 

De fineste og flotteste blomstene er plassert fra starten av innkjøringen til Sjøvegan, gjennom sentrum og helt opp til Salangen kirke. 

Blomstene er plantet i ulike kulisser, alt fra gamle båter til oppheng i lyktestolper. Mary-Anne vanner og steller blomstene hele sommeren, til stor glede for både innbyggere og tilreisende til kommunen. Hun legger ned et formidabelt arbeid for fellesskapet, som igjen sprer trivsel og glede for de som ferdes i sentrum.