Handelsnæringen i Salangen er en sentral del av det lokale næringslivet og står for sysselsetting, verdiskaping og aktivitet i lokalsamfunnet som er svært verdifull. I konkurranse med størregarsnes1.JPG handelssentra i byene og netthandel kan utfordringene for små handelssted og små nisjebutikker være store, og gjennom å gjøre bevisste valg som kunde kan vi være med å hjelpe vår handelsstand å møte utfordringene. 

Handelsstedet Sjøvegan er mangfoldig, og det er et variert utvalg i butikkene. For å opprettholde og utvikle handelsstedet og butikkene er hver en kunde, gjennom hele året viktig, og for oss kunder er det et gode å ha et godt utvalg av varer å handle fra. Salangen scorer høyt på detaljhandelsstatistikken, og har tradisjon for å ha et bredt butikkutvalg, kommune- og sentrumsstørrelsen til tross. Dette kan ikke være en hvilepute for oss salangsværinger, for gode handelsresultater kommer ikke av seg selv. 

Det å være bevisst på å handle lokalt, betyr at vi støtter opp om lokal sysselsetting og verdiskaping, men også at vi støtter opp om de som sponser våre lag og foreninger. De som leverer gevinster til lotteri. De som gir oss lys i adventstida, nyttårsfyrverkeri, julegrantenning. De som gir oss muligheten til å ta del i Millionfisken, til å ha lett tilgang på en bursdagsgave i en fart, blomster til graven til våre kjære og muligheten til å finne det lille ekstra i vårt eget lokalsamfunn. Verdien av et aktivt handelssted kan fort bli oversett i hverdagen, men et mørklagt butikkvindu er alltid et trist syn. 

Næringsutvalget i Salangen oppfordrer alle til å sjekke lokalt utvalg først, og handle lokalt så langt det er mulig. Når vi bruker lokalbutikken i dag, bidrar vi til at den holder åpen i morgen. 

Ha en rolig og hyggelig julehandel i Salangen. 

 

På vegne av Salangen kommunes næringsutvalg

Med vennlig hilsen

 
Sigrun Wiggen Prestbakmo
Ordfører i Salangen kommune
Mobil:48180945