Hva slags krav gjelder hvor?

De fleste land krever ikke koronasertifikat for innreise. Du bør likevel sjekke hva slags krav som gjelder for de ulike landene på Utenriksdepartementets reiseinformasjon, eller i appen Reiseklar (regjeringen.no). 

Hva gjør jeg hvis jeg trenger dokumentasjon på vaksinasjon eller test etter 1. juli?

Svært få land i verden krever koronasertifikat, selv om enkelte land krever en form for vaksinasjonsbevis eller test før avreise.

For dere som trenger dokumentasjon på vaksiner i landet du skal reise til, gå inn på Vaksiner (helsenorge.no) eller Helseregistre for en detaljert oversikt, og skriv ut dokumentasjon på hva slags vaksiner du har tatt.

Reisende som trenger å dokumentere at de ikke er syke, må henvende seg til en aktør som kan utstede dokumentasjon (fit-to-fly) på  nylig negativ test.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke har tilgang til digitale tjenester?

Før 1. juli kan du be om utskrift fra Helfo, se fremgangsmåte på Koronasertifikat for ikke-digitale brukere (helsenorge.no).  

Om du trenger dokumentasjon på vaksinasjon (fra tjenestene Vaksiner eller Helseregistre) etter 1. juli kan du få noen til å hjelpe deg hvis du gir Fullmakt til å bruke Helsenorge på vegne av andre (helsenorge.no). NB! - merk at det er 30 dagers behandlingstid.

WHO lanserer vaksinesertifikat

Verdens helseorganisasjon har annonsert at de etablerer et vaksinesertifikat basert på løsningene utviklet i EU. I Norge vil vi følge med på utviklingen, men det er ikke planlagt å innføre vaksinesertifikat i Norge nå. Vaksineinformasjonen finnes på Helsenorge.no.