Kjære ungdom i Salangen

Vi er nå i disse koronatider hjemme, noen i karantene mens andre av oss bare hjemme. Noen av oss slit kanskje litt med motivasjonen til hjemmeskole, er bekymret for besteforeldre, er ungsomsrådet-martine-julia-emma.jpgredd for å bli rammet selv og kanskje noen av dere sitter og tenker: «Hva er så farlig med dette viruset? Det er bare et hysteri».

Det er nå tiden er inne for å virkelig trå til og delta på den felles dugnaden! Vi kan smile, for vi er ikke i risikogruppen, men det betyr ikke at vi ikke har ett ansvar selv. Vi er en del av samfunnet, og kommunen vår har allerede gjort flotte tiltak! Da er det minste vi kan gjøre å følge retningslinjene fra staten og kommunen.

Vi er heldig som har måter å holde kontakt med hverandre, uten at vi fysisk må møtes. Det er kun snakk om kort tid, om vi alle klarer å følge reglene. Utnytt muligheten til å ring noen du ikke har snakket med på lenge, gå en tur ut, slapp av, gjør litt skolearbeid og tenk på de rundt deg!

Husk å holde 1 meters avstand, unngå kroppskontakt, vask henda og ta vare på de rundt deg. Du tenke kanskje at det ikke er så farlig om du tar en high-five med kompisen din når dere møtes, husk at du aldri kan vite hvem kompisen din har vært i kontakt med og da er det bedre å være sikker. Nå må vi tenke på hverandre og bry oss litt ekstra. Det er ikke lenger noe jeg, det er OSS!

Martine S. Daleng, leder av Salangen ungdomsråd

På bildet: Martine i videosamtale med nestlederne Julie og Emma