Jeg fikk utrolig mange gode og hyggelige tilbakemeldinger, folk ble glade av å se på utstillinga og de ga klar beskjed om at dette måtte fortsette. Og sånn ble det. Kråbøl sier at folk flest ønsker seg et aktivt og levende sentrum: - Hvis det skal skje noe, må vi jo faktisk bidra, mener hun. Som sagt, så gjort.

HØYTIDELIG ÅPNING

Julegrana tennes kl. 1500 lørdag 26. november, og i forkant, kl. 1230, blir det høytidelig åpning av pepperkakegrenda på Strandsenteret ved ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo.

For Vibeke er dette et hjerteprosjekt. I fjor observerte hun at flere dro ut om kveldene i adventa bare for å se på pepperkakehusene. Da ble det premiering til beste pepperkakehus, i år blir det annerledes: -Dette skal ikke være en bakekonkurranse, så denne gangen trekker vi vilkårlig og vinnerne får premier som næringslivet har bidratt med.

PÅ NRK LILLEJULAFTEN

I år har også NRK og Norge Rundt oppdaget julegrenda. De har allerede vært et par ganger og filmet, og resultatet kan ses på NRK lille julaften – bare å benke seg foran TV-skjermene!

Kråbøl sier hun i år ville forbedre grenda litt, og hun ønsket også å by på noen overraskelser: - Det er så spennende å gjøre nye ting, erklærer hun. I år som i fjor ble 30 tomter lagt ut for salg, til en pris av 200 kr/stk.

GODT INITIATIV

Årets julegrendgave på 6000 kroner går til SAFA – Salangen Frivilligsentral og Aktivitetssenter. Leder i SAFA, Anne Aglen Løkse, er både glad og takknemlig for gaven: -Det er utrolig hyggelig å få en slik gave. Jeg synes selv at dette er et skikkelig koselig og godt initiativ fra Vibeke, og fint å kunne gå og se på julegrenda om kveldene.

SAFA er en stiftelse som eies av Røde Kors, LHL, demensforeninga, pensjonistforeninga og kommunen. De fleste aktivitetene er rettet mot seniorer, som f.eks. trivselsbingo, konserter, sangstunder, julebord, forskjellige turer, onsdagskafè og seniorkino. Har SAFA- sjefen bakt selv? Jovisst. Hun og ei venninne laget juletre til pepperkakebyen – for en juleby MÅ jo ha eget juletre!

Kilde: Julesnadder 2022