På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle-dans, og leder av Disco.jpg frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

I DISCO skildres moderne frikirke-menigheter man ikke har sett på film før på autentisk vis. I rollen som Mirjam gjør Josefine Frida en uvanlig sterk spillefilmdebut. I andre rollene finner vi Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner i storform.

DISCO er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen. Med en rå realisme skildrer hun miljøer som finnes i virkeligheten, men som sjeldent representeres i media. Hennes første film HOGGEREN (2017) ble nominert til to Amanda-priser og hyllet av norske filmkritikere.

DISCO hadde verdenspremiere ved filmfestivalen i Toronto og europeisk premiere ved San Sebastian filmfestival, hvor den fikk gode anmeldelser av internasjonal presse.

Settes opp på Salangen kommunale kino torsdag 10. oktober klokken 1800. Gratis