Styringsgruppa for jubileet har vært i sving i flere måneder nå og har bla fått mange innspill til aktiviteter fra lag og foreninger i Salangen. Styringsgruppa hadde også et folkemøte i fjor høst for å få innspill. – Tanken er å ta utgangspunkt i de arrangementene som allerede fins i kommunen, og løfte dem, forteller ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

Mange aktiviteter:

Den foreløpige lista viser et mangfold av planlagte aktiviteter der mange også er datofestet. Hovedbolken ligger rundt 1. juli da også Sjøvegan videregående skoles 50-års jubileum skal markeres.

• Kommunestyret skal samles 1. juli til et spesielt møte
  • Foto/kunstutstilling i museet/museumsparken
  • Sang og musikkens dag i sentrum
  • 4. juli er det planlagt jubileumsgudstjeneste i Salangen kirke
  • Revylagene og Musikkforeningen er klar for festforestilling i Kulturhuset
  • Det jobbes også med i vise filmen « Utboropprøret» i Kulturhuset i løpet av året
  • Det kan bli kabaret « «Livets kjoler» med Jentebaluba
  • Det jobbes med flere utekonserter i ruinene på Salangsverket.
  • Steinar Gjertsen har foreslått å arrangere en spennende historisk vandring på Grøtland.
  • Salangen skole har som mål å sette opp «Ild for livet» i Strandparken på slutten av året.
  • Idretten er på banen med flere arrangement.
  • Maxi Pyroteam har fyrverkerishow også kommende nyttårsaften.

Leder for styringsgruppa varaordfører Svein Strømseth sier at de fortsatt er åpen for å ta imot flere forslag og ideer til aktiviteter i jubileumsåret.