Ungdommens kulturpris 2017 til Hanne Dahlberg

Hanne er 21 år gammel. Hun har allerede hatt mange år bak seg som ung artist og låtskriver. Hanne har også vært aktiv utøver innen idretten som medlem i SIF turn og SIF fotball.

Fra hun var 12 år har hun deltatt i UKM i Salangen og gått videre hver gang til fylkesmønstringen på Finnsnes. I 2012 gikk hun videre til landsmønstringen i Larvik og fikk utdelt årets Drømmestipend på 10.000 kr. Hun var blant de 100 beste i landet.

Hun har deltatt i mange musikalske oppsettninger og arrangementer i Troms fylke.

Norske Talenter var det store i 2015 der hun gikk helt til semifinalen med gruppa Rap4mation der hun skrev alle låtene som blei fremført på TV 2.

I 2016 kom hun ut med egenprodusert låt i sin nye musikkvideo. Alle disse låtene ligg i dag på Spotify og YouTube.

I mai 2016 var hun for andre gang til Russland for å delta på flere konserter og en ny musikkvideo ble spilt inn med gruppen. Hun deltok også som en av årets dommere under fylkesmønstringen på Finnsnes. Hanne representere sin hjemmekommune med stor stolthet og dyktighet som artist.

Hanne er blitt en solid artist som i flere år har stilt opp for større arrangement som Millionfisken, Salangen kommune og andre lokale idretts- og kulturarrangement.

Landsmønstringen i UKM, Norske talenter, og spotify er arenaer som hun har vist seg frem på utenfor Sjøvegan.

Hanne er utrolig glad i Salangen og er en særdeles god ambassadør for kommunen. Melodiene hennes er av høy musikalsk kvalitet og set samme kan sies om innspillingen av de to musikkvideoene som er produsert.  

På bildet: Hanne Dahlberg, Ungdommens kulturpris for 2017 og Frode Bruvoll, Kulturprisen 2017

Se oversikt over tidligere vinnere av kulturprisen