Salangen har ca 2300 innbyggere og ligger i Indre Sør-Troms mellom de tre byene Harstad, Narvik og Tromsø. Kommunesenteret er Sjøvegan og er handelssentrum med mange butikker, bensinstasjon, Vinmonopol og et rikt næringsliv. I sentrum finner du turistinformasjon på Lundbrygga - her finner du Lundbrygga på kartet
 

På Sjøvegan finner du flere serveringsteder: 

  • Too´s kafe i sentrum
  • Mix Grillbar i sentrum
  • Kåre på Kaia i sentrum (på Lundbrygga i Sør-Troms Museum)
  • Garsnes brygge
  • Elvelund camping
 
På tradisjonsrike Salangsverket finner du Salangsverket Næringspark med industri, kai og andre bedrifter. Kommunesentret Sjøvegan er regionsenter for Indre Sør-Troms, som består av kommunene Salangen, Dyrøy, Lavangen, Gratangen og Bardu, med et samlet innbyggertall på ca. 10 600.
 
Fra Salangen
Elvelund camping Garsnes camping Nordlysbilde Sagfjorden
Elvelund camping Garsnes brygge Foto: Oddgeir Sagerup Sagfjorden
 
Sjøvegan har flere regionale funksjoner. Kommunevåpenet består av en grå sel på blå bunn. Bakgrunnen for kommunevåpnet er kommunens navn som på norrønt er Selanger, med betydninga Selfjorden.
 
Ordfører i Salangen er Sigrun Wiggen Prestbakmo (SP)
 


Noen avstander:

Narvik 95 km, Finnsnes 75 km, Bardufoss flyplass 60 km, Harstad/Narvik lufthavn Evenes 105 km, Tromsø 200 km. Det er daglige bussforbindelser til disse stedene.

Kommunen har 3 idrettslag med en rekke aktiviteter og anlegg. På Idrettsheia ligger det gressbane og kunstgressbane med tribuner og gode garderobeforhold. Kommunen har idrettshall som er under renovering - med tilhørende styrketreningsrom og klatrevegg samt Astafjord fotballhall lokalisert på Idrettsheia. Vi har stort kulturhus med kino, bibliotek, svømmebasseng, scene og sal. Og vi har 150 klubber, foreninger og lag som tar seg av et rikt kulturliv.
Kommunen har tilnærmet full barnehagedekning og opparbeidede boligfelt med ledige tomter .

Salangen ligger mellom kyst og innland og har et stabilt klima med varme lyse somre (normalt 13 til 23 grader celsius) og vintre med normale temperaturer (-3 til -15 grader Celsius). Normal snømengde i perioden nov-mars er ca. 100cm.


Kart over Salangen:

 
 

Våre nabokommuner:

 


Aktuelle lenker fra andre nettsteder:


Mer om kultur og reiseliv i regionen på

Folketall, bosetning, næringsliv mm.:
Nøkkeltall fra Statistisk Sentralbyrå


I Salangen finner du blant annet: