Tema til debatt: Sjøvegan som regionsenter

Klikk for å se debatten i opptak

Astafjord-bibliotekene i samarbeid med de respektive kommunene gjennomfører i 2015 et prosjekt ved navn:  ALF inviterer til debatt. I logo-alf-2014.jpgdenne sammenhengen står ALF for Astafjord Litteraturfestival, og det skal gjennomføres en debatt over forskjellige tema i alle kommuner. Gratangen kommune har tidligere gjennomført debatten, og nå er Salangen neste kommune ut.

Astafjord bibliotekene ønsker å invitere kommunestyrene i Astafjord til å stille med to politikere / paneldeltakere i prosjektet. Vi mener dette er en gyllen mulighet der lokalpolitikerne kan delta i debatter - både for å møte innbyggere og deres meninger, men også fag-og kompetansepersoner innenfor de ulike områder som diskuteres.

Målet for biblioteksjefene er å samle innbyggere, politikere og fagfolk til debatt om aktuelle tema for hver kommune. Alle kommunestyrerepresentanter er velkommen til å delta som publikum til alle arrangementene.

I hver kommune er det et panel bestående av to politikere fra hver kommune, en innleder og en ordstyrer for å lede debatten etter innledning. Det vil også være mulighet for publikum å stille spørsmål og komme med kommentarer til panelet.

 

I Salangen kommune 12. februar vil panelet bestå av følgende personer:

 

  • Gratangen: Ronny Grindstein SP og Roger Markussen AP
  • Lavangen: Erling Bratsberg
  • Salangen: Sigrun W. Prestbakmo og Jon Myrmel

Mvh

Bibliotekene i Astafjord / Salangen kommune