Sjøvegan statlige mottak

klikk her for telefonnummer til hele mottaket

Vår visjon

Vi skal gjennom omsorg, trygghet og samarbeid legge til rette for at asylsøkere og flyktninger skal kunne få et selvstendig og verdig liv. Mottaket har som mål å ”Forsterke normalitet”, tilrettelegge for at beboere kan bygge på sine sterke sider.

Motto: De kan! De vil!

Historie

Sjøvegan mottak har vært i kontinuerlig drift siden 1989 og er et av landsdelens eldste asylmottak. Mottaket drives på oppdrag fra Utlendingsdirektoratet (UDI) gjennom gjeldende lovverk, krav, rundskriv og føringer (se UDI.no). Driftsoperatør er Salangen kommune hvor Sjøvegan mottak er en selvstendig avdeling. Vi har totalt plass til 118 asylsøkere fordelt slik; egen enslige mindreårige avdeling med 34 plasser og ordinær avdeling med 84 plasser.

Årsplaner

Lokalisering

Salangen kommune ligger i Indre Sør-Troms og er lett tilgjengelig fra både Kart avstanderBardufoss flyplass (50 minutter unna) og Evenes (1 time 40 minutter) kjøring fra Sjøvegan. Det er god bussforbindelse til Tromsø, Narvik og Harstad. Alle disse byene har sykehus (klikk på kart for stor versjon).

Sjøvegan er regionssenter for Indre Sør-Troms og har alle tjenester samlet i sentrum. Barnehager, barne-og ungdomsskole og videregående skoler, fantastisk utendørs og innendørs idrettsanlegg, kulturhus, kulturskole, butikker og alle andre offentlige tjenester som helsesenter. Alle disse er innen gangavstand fra mottaket. Salangen er også vertskommune for en rekke interkommunale, fylkeskommunale og statlige etater som bla.:

Sjøvegan har også optiker, apotek, COOP Xtra, REMA 1000, Sport1, Frivillighetssenter mm.

Kontaktinformasjon: