Markering av Friluftslivets år 2015 utsatt pga været!

I Salangen er vi sprek, romslig og fremtidsrettet, så derfor vil vi også markere åpningen av friluftlivets år i Salangen den 13. januar klokken gro_4_h_arrangoerer_til_markeringen_ute.jpg 1700-1900 i området rundt Vasshaug skole.

Foreningen Gro 4H i Salangen er i samarbeid med Salangen kommune, kulturseksjonen,  ansvarlige for den lokale markeringen / åpningen av friluftslivets år i Salangen.

Idrettsskolen i Salangen og ordføreren inviteres til markeringen.

(Foto: barn fra Gro 4H som er off. arrangør av markeringen, bilde: Wenche Kanstad)

Sted for markeringen i Salangen

Området rundt Vasshaug skole ble valgt som sted for markingen, da en kan brenne bål i grillbua eller gapahuken i skileikområdet. Det jobbes med å få preparert litt av skileikanlegget for aking og skileik, og en liten løype på flata nedenfor for bruk av langrennski.

På Vasshaug er det også gode parkeringsmulighetr og gode forhold for skileik og bålbrenning.

Aktiviteter

Det legges opp til følgende aktiviteter under markeringen:

  • Aking for barn og voksne
  • Skileik i bakken
  • Lynkurs i spikking av pølsepinne.
  • Bålkos rundt bålet med servering av varm kaffe og varm saft.
  • Egen grilling av pølser med brød som spanderes av Gro 4 H denne dagen.

Mat og drikke

Hopp over middagen i dag, og kom rett opp i Vasshaug grillbu for å innta gratis pølse med brød. Du må bare grille dem selv på et av bålene her oppe, for å markere friluftslivets år.

Gro 4 H er en miljøbevist organisasjon i Salangen, og i denne forbindelse vil organisasjonen oppfordre alle som kommer om å ta med seg egen kopp eller krus til å drikke kaffe og varm saft i, slik at vi slipper søppel ute i marka.

Gro 4 H oppfordrer også alle barn om å ta med seg kniv for spikking av pølsespidd.

 

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til markeringen på Vasshaug 13. januar klokken 1700-1900. Husk å kle deg godt, da det er meldt vinterlige temperaturer denne kvelden.

 

Kurt Jan Kvernmo

Kultursjef