Kulturprisen 2016 går til viseklubben Baluba!

Årets kulturpris i Salangen ble tildelt Viseklubben Baluba i Salangen. img_2428.jpg

Det var ordføreren og kultursjefen i Salangen kommune som overrakte årets pris til Viseklubben Baluba i Salangen. - De er en synlig og aktiv kulturaktør både i hjemkommunen og nabokommunene. De er en gruppe som på egen hånd og gjennom samarbeid med profesjonelle artister skaper god stemning og hyggelige øyeblikk. De utstråler stor spilleglede og har bidratt med å spre kunnskap om nordnorsk kultur, sa Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Prisen består av tinnfat, diplom og en sjekk på 5.000 kroner sponset av DNB.

Viseklubben ble etablert i 2007 og leder av Viseklubben Baluba, Inger Strand i Salangen er glad for prisen. - Det er ikke vanlig at et "barn" på ni år vinner kulturprisen. Jeg ble veldig overrasket. Det er en flott anerkjennelse for det vi holder på med, og vi er kjempeglad, sier Inger Strand og sier at dette er en flott motivasjon til å fortsette videre.

Foto: Millionfisken, trykk på bildet for stor versjon

Les mer om statuttene for kulturprisen i Salangen

Se listen med tidligere vinnere av kulturprisen siden 1979