"Kåre på kaia" vant Miljøprisen 2017!

Det var ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo, som foreslo kafeen som kandidat til prisen. Her er hennes begrunnelse (Fylkesmannen har kortet ned begrunnelsen):

Jeg foreslår kafeen «Kåre på kaia» til Miljøprisen 2017. I etableringa, oppstarten og driften har Kåre på kaia, ved Dina og Andreas Bay, fokusert på miljøvennlige løsninger. Dekor og møblement er gjenvunne skatter.  

Kafeen har betydelig oppmerksomhet på å unngå å kaste mat og tilpasser menyen slik at god mat ikke går i søpla. Av dette blir det mange nye, gode lunsjretter.

På fredag tilbyr de konseptet «Gryta på bordet» med langbord plass til 25-30 gjester. Gjestene må melde seg på måltidet på forhånd. På den måten lager de ikke for mye mat som havner i søpla. For mange kunder blir måltidet inngangsporten til økologiske produkter og nye smaker. (Det serveres ikke kun økologisk mat.)

Gjestene oppfordres til å legge gaver under kafeens årlige juletre. Gavene gis til barn, unge eller voksne på asylmottaket. Kåre på kaia fokuserer på å dele med de som har minst.

Dina og Andreas Bay er aktive i Salangen næringsforening. De tok initiativet til «Handelssparken»: Fargerike sparkstøttinger i Sjøvegan sentrum som fritt kan benyttes. Dette for å få folk til å parkere bilen.

Kåre på kaia har lykkes med å være tro mot ideen om miljøvennlig mat og miljø. Dina og Andreas viser at vi alle kan bidra med litt gjennom flere små miljøvennlige initiativ. Kåre på kaia vil være en verdig vinner av miljøprisen 2017.

 

Miljøprisen 2017 til Kåre på kaia