Forskerne kommer!

 

Mat til alle!

- I år skal vi hovedsakelig fortelle om noe all maten vi har rundt oss, nemlig bær og fisk, sier forskerne Tatiana Ageeva, Paul Eric Aspholm, Gunnar Sætra og Helge M. Markusson, formidlingskoordinator ved Framsenteret.

Visste du at Norge eksporterer klippfisk for rundt en milliard kroner i 2015? Forskere bidrar for å finne ut mer om hvor fisken kan selges?

Og når vi snakker om fisk så kan vi faktisk takke forskerne for at den torsken som hvert år svømmer fra Barentshavet og til Lofoten for å gyte utgjør verdens største bærekraftige bestand av torsk.

Ikke bare blåbær, nei. Og når vi snakker om blåbær: Det finnes studier som viser at bæret kan motvirke kreft og senke innholdet av kolesterol i blodet.

23. september, Sjøvegan

12.15 – 15.15: Sjøvegan videregående skole. For skoleelever.

18.00 – 20.00: Sjøvegan videregående skole, åpent møte i kantina.