Fakta om Arctic Race of Norway

ARCTIC RACE OF NORWAY - MYE MER ENN BARE ET SYKKELRITT!

• Visjonen for ARN er å stimulere utviklingen av Nord Norge, promotere og inspirere unge talenter, organisere et arrangement av Arn 2017topp kvalitet, skape entusiasme og utvikle samarbeidende partnerskap. Dette er verdier vi i Salangen også kan stå inne for.
  • Ingen andre norske idrettsarrangement, eller andre typer arrangement, når ut til så mange TV-seere i så mange land. ARN 2015 ble vist totalt i 180 land, hvorav ca. 60 i direktesending. Til sammenligning ble ski-VM i Oslo vist direkte til sju land. Salangen og Troms blir med andre ord satt på verdenskartet!

• Verdens beste utøvere i en av verdens største idretter kommer til ARN. Før det er sendt ut invitasjoner til årets ritt, har alle de 22 World Tour-lagene signalisert at de ønsker å delta. Dette til tross for at OL i Rio arrangeres parallelt med ARN. Det forventes et særdeles sterkt felt i årets ARN.

• ARN samarbeider med verdens største arrangør av sportsarrangementer, ASO. De arrangerer mange av de mest kjente sportsbegivenhetene; Tour de France, Dakar Rally, Alstom Open Golf og Paris Maraton for å nevne noen. Her kan vi lære mye av proffe arrangører!

• Mer enn 1000 personer jobber med å arrangere Arctic Race of Norway i 2016. Arrangementet krever 150 biler, 3 charterfly, 3 helikopter og 3300 hotellovernattinger. Salangen kommune og lokalbefolkningen her er en viktig brikke for at totalarrangementet skal bli en suksess.

• ASO bringer med seg sin egen TV-produsent, som er en garantist for at vi får laget de beste TV-sendingene som er mulig å produsere. Reklameverdien av TV-sendingene i 2015 var på 90 millioner kroner. I tillegg kommer presseverdien på 100 millioner kroner. Aldri før har vi hatt en lignende mulighet til å markedsføre oss ute i verden.

• De økonomiske ringvirkningene i Nord Norge som følge av ARN 2014 var på 81 millioner kroner: 26,5 millioner fra selve organiseringen av rittet og 54,7 millioner kroner fra tilskuere.

• 10.000 personer så på lagpresentasjonen i Harstad.
    150.000 personer var tilskuere langs løypa i 2015.
    6.000 personer så målgangen i Målselv Fjellandsby i 2015.
    I 2017 går det to etapper gjennom Salangen, og 2. etappe har i tillegg start i Salangen. Vi blir ikke forbauset om det kommer tusenvis av tilskuere til Salangen 10. og 11. august. Derfor lager vi en stor folkefest i løpet av disse dagene og vil ta godt i mot alle som kommer, samtidig som vi får profilert oss.

• I tillegg til selve hovedsykkelrittet, arrangeres det i samarbeid med Sparebank1 Nord Norge flere SNN Mini Arctic Race i fylket for de minste, og etter et godt forarbeid er vi så heldig å få dette også til Salangen - til glede for alle små og store i vårt lokalsamfunn.

• Thor Hushovd har vært rittets ambassadør helt siden starten og er tilstede også på årets Arctic Race.
  • Statsminister Erna Solberg kommer til Tromsø under finalen, og vi anbefaler alle salangsværinger som har anledning til også å overvære folkefesten i Tromsø.

• ARN ble i 2016 tildelt prisen for "Årets Eksterne Event" og "Årets Bransjepris" for sitt samarbeid med Sparebank1 Nord Norge.

• Erfaringen fra tidligere år er at få andre arrangementer greier å skape en slik entusiasme i lokalmiljøet som ARN. I Salangen har vi Millionfisken som skaper et vanvittig engasjement i lokalmiljøet, så det er vi både godt kjent for og godt kjent med. Blandingen av sportslige prestasjoner, folkefester og forberedende aktivisering over flere måneder har vist seg å være en udiskutabel suksessoppskrift for økt trivsel og bolyst i alle tidligere arrangørkommuner.

• Les mer om Arctic Race of Norway på den offisielle nettsiden til sykkelrittet