Ekstremværet - varsel nr. 9

Ofoten:

Lørdag ettermiddag økning til nordvestlig sterk storm 30 m/s utsatte steder, med vindkast på 35-45 m/s. Det blir også høye bølger inn mot kysten, og i kombinasjon med flo kan dette gi lokale oversvømmelser i kyst og fjordstrøkene. 

Vesterålen og Troms: 

Lørdag morgen økning til sørvestlig liten storm 22 m/s utsatte steder, lørdag formiddag forbigående minkende. Lørdag ettermiddag rask økning til nordlig sterk storm 30 m/s, og perioder med orkan 33 m/s. Vindøkningen kommer først i Vesterålen, utpå ettermiddagen også i Troms. Det blir også høye bølger inn mot kysten, og i kombinasjon med flo kan dette gi lokale oversvømmelser i kyst og fjordstrøkene. Signifikant bølgehøyde vil komme opp i 8-10 m, med enkeltbølger opp mot 18 m. 

Beskrivelse av værsituasjonen: 

I dag, lørdag, ventes et lavtrykk å bevege seg østover og vil i løpet av formiddagen og ettermiddagen passere Vesterålen og Troms. Sør for og vest for lavtrykket blir det veldig sterk vind. Den sterkeste vinden ventes i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, der det kan komme perioder med nordvestlig og nordlig orkan 33 m/s. I kveld ligger lavtrykket over Nord-Finland og i løpet av kvelden vil vinden avta. 
For mer informasjon om ekstremvær: http://www.met.no/Meteorologi/A_varsle_varet/Varsling_av_farlig_var/