75-årsmarkering av de allierte styrkers landgang i Salangen fredag 17.4

I anledning av at det er 75 år siden overfallet på Norge i 1940, og dermed mobilisering av norske og allierte styrker til kamp mot tyske styrker i vår region,  inviterer kommunen i samarbeid med kommunene Bardu, Gratangen og Lavangen, til en fakkelmarsj til minne om dette.

PROGRAM:

(Last ned A4-plakat som pdf)

1200: Fakkelmarsj Salangen kirke til Lundbrygga

1230: Bekransning av minneplaten på Lundbrygga

Deltakere: Lokalbefolkning, alle fra regionen er velkommen til å delta.

Det vil være bekransning av minneplaten på Lundbrygga for Norske og allierte styrker som gikk i land over kaianlegget på Sjøvegan klokken 1230. Ordfører Sigrun W. Prestbakmo vil legge ned blomster på minneplaten.

1300: Enkel servering med foredrag om landsettingen i Salangen, Lundbrygga

Deltakere: Lokalbefolkning, alle fra regionen er velkommen til å delta.

Klokken 1300 vil Jens Solnes fortelle om landsettingen og livet på Sjøvegan våren 1940, samt hvordan det var på Sjøvegan under okkupasjonen. Dette foredraget vil finne sted inne i kafedelen på Sør Troms museum, 2 etg.

1400: Avslutning

Bildet: Fra landgang på Lundbrygga april 1940